وکالت نامه خارج از کشور

دوشنبه 26 اسفند 1398
17:15
مجله دلتا

تایید وکالتنامه از دو طریق مراجعه حضوری یا از طریق پست امکانپذیر است. اگر وکالتنامه بار مالی داشته باشد نیاز به مراجعه حضوری است. بار مالی یعنی به وکیل در ایران اجازه انجام دادن امور مالی داده شود.

وکالت نامه خارج از کشور

ایرانیان مقیم خارج برای تنظیم وکالتنامه در خارج از کشور باید به نکات ویژه‎ای توجه داشته باشند تا اقدامات آن‌ها توسط وکیل در ایران قانونی باشد. به همین منظور در این نوشتار به بررسی موارد مربوط به استعلام وکالت نامه خارج از کشور پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

تنظیم وکالتنامه خارج از کشور

ایرانیان مقیم خارج از کشور، برای تنظیم وکالتنامه برای رسیدگی به در خواست‌های خود در ایران باید موارد زیر را انجام دهند:

۱. افراد باید به سایت تایید اسناد کنسولی (تاک) مراجعه و ثبت‌نام کنند. اطلاعات مربوط به فرد به عنوان موکل، و همچنین اطلاعات وکیل وی، باید کامل و عیناً مطابق شناسنامه‌های ایرانی‌ باشد.

۲. پس از ورود به سامانه تاک به قسمت پروفایل، نمایندگی یا کنسولگری ایران در کشوری که در آن سکونت دارند مراجعه و سپس وارد قسمت “وکالتنامه” شده و نوع وکالتنامه مدنظر خود را انتخاب کنند.

۳. ابتدا وکالتنامه را تنظیم و تکمیل کنند و بعد از اطمینان از متن وکالتنامه دکمه تایید را بزنند تا کد رهگیری به آن‌ها داده ‌شود.

تنظیم وکالت نامه خارج از کشور

انواع وکالت نامه خارج از کشور

• وکالتنامه ازدواج (موکل زن)

• وکالتنامه ازدواج (موکل مرد)

• وکالتنامه اقامه دعوی

• وکالتنامه امور اداری

• وکالتنامه امور بانکی و…

نمونه وکالت نامه خارج از کشور

متن وکالتنامه‌های انتخابی به عنوان نمونه قابل تغییر است. کلیه قسمت‌های وکالتنامه خارج از کشور شامل مشخصات وکیل، مورد وکالت، و حدود اختیارات قابل ویرایش است. افراد می‌توانند مورد وکالت و حدود اختیارات را مطابق با نیاز خود تغییر دهند و مسئولیت مفاد وکالتنامه به عهده موکل است.

تنظیم وکالت نامه

تایید و دریافت وکالت نامه در کشور مبدا

تایید وکالتنامه از دو طریق مراجعه حضوری یا از طریق پست امکانپذیر است. اگر وکالتنامه بار مالی داشته باشد نیاز به مراجعه حضوری است. بار مالی یعنی به وکیل در ایران اجازه انجام دادن امور مالی داده شود. در این صورت باید با دریافت کد رھگیری و مدارک شناسایی معتبر به دفتر حفاظت مراجعه کرد. اگر وکالتنامه بار مالی نداشته باشد می‌توان با ارسال کد رھگیری برای دفتر حفاظت از طریق ایمیل اقدام شود.

تایید وکالت نامه خارج از کشور در ایران

مرحله آخر تایید نهایی وکالتنامه در ایران است. وکالتنامه باید در ایران به وزارت امور خارجه ارائه شده و تایید شود تا قابل استفاده در مراکز رسمی در داخل ایران باشد. افراد برای ارسال وکالتنامه خود به ایران می‌توانند از طریق پست اقدام کنند. راه ساده‌تر و کم هزینه‌تر، کمک گرفتن از طریق دوستان و آشنایانی است که قصد عزیمت به ایران را دارند تا از این طریق وکالتنامه را به ایران انتقال دهند.

برای مشاهده مطالب بیشتر از مجله حقوقی دلتا دیدن نمایید



[ بازدید : 154 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

طلاق به دلیل خیانت همسر

سه شنبه 13 اسفند 1398
16:40
مجله دلتا

بر طبق قانون حق طلاق با مرد است و اگر مردی دادخواست طلاق به طرفیت همسر تقدیم دادگاه کند در نهایت رای (گواهی عدم امکان سازش) صادر خواهد شد ولی ثبت طلاق منوط به پرداخت حقوق مالی زن ناشی از ازدواج است که در رای دادگاه منظور می شود.

طلاق به دلیل خیانت

طلاق به دلیل خیانت همسر از جمله معضلاتی است که امروزه باعث شده پرونده‌های بسیاری در دادگا‌ه ها تشکیل شود. در مجله دلتا این موضوع و حقوق هر یک از زوج‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

طلاق به دلیل خیانت شوهر

همانطور که می دانید به دلیل این که حق طلاق با شوهر است، در صورتی ک زن در دادگاه بتواند عسر و حرج که در واقع سختی و مشقتی است که در زندگی از سوی شوهر به زن وارد می‌شود اثبات کند ، به تشخیص دادگاه به رغم مخالفت مرد می تواند طلاق بگیرد.

راه دیگر این است که اگر بتواند یکی از موارد چهارده گانه شروط عقدنامه را در صورتی که مرد امضاء کرده باشد، ثابت کند، می‌تواند طلاق بگیرد. حال با توجه به آنچه گفته شد اثبات رابطه نامشروع شوهر و گرفتن حکم در این خصوص می‌تواند با تشخیص دادگاه هم از مصادیق عسر و حرج و هم از مصادیق بند های ۲ و ۹ شروط ضمن عقد نکاح تلقی شود.

طلاق به دلیل خیانت شوهر

مهریه در صورت خیانت زن به مرد

در فرض اثبات رابطه نامشروع زنی که شوهر دارد مهریه او از بین نمی‌رود؛ به عبارت دیگر حتی اگر زنی به سبب جرم در زندان هم که باشد می‌تواند دادخواست مطالبه مهریه به طرفیت شوهر را به دادگاه خانواده ارائه کند.

گرچه در این مواقع دیده شده است که زن بنا به دلائلی در قبال طلاق و شکایت نکردن از شوهر حاضر به گذشت از مهریه و به اصطلاح، طلاق توافقی شده است ولی از حیث مقررات حقوقی اثبات رابطه نامشروع باعث از بین رفتن مهریه نخواهد شد. البته اگر مهریه عندالاستطاعه باشد پرداخت مهریه موکول به استطاعت و توان مالی مرد است و زن باید آن را اثبات کند.

طبق قانون حق طلاق با مرد است و اگر مردی دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم کند در نهایت رای گواهی عدم امکان سازش صادر خواهد شد ولی طلاق در صورت پرداخت حقوق مالی زن از جمله مهریه.. انجام می‌شود و این موضوع در رای دادگاه نیز ذکر می‌شود.

البته در خصوص دریافت تا نصف اموال شوهر باید در نظر داشت که طبق قانون در صورتی زن مستحق دریافت تا نصف اموال موجود بعد از ازدواج است که طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری و سوء رفتار و سوء اخلاق او نباشد.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با طلاق توافقی مطلب “مزایا و معایب طلاق توافقی” را مطالعه کنید.


برای مشاهده مطالب بیشتر از مجله حقوقی دلتا دیدن نمایید



[ بازدید : 163 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

تعیین زمان ملاقات فرزند

سه شنبه 13 اسفند 1398
16:31
مجله دلتا

طبق قانون هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات طفل خود را دارد . تعیین زمان و مکان ملاقات و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین پدر و مادر با دادگاه است.
زمان ملاقات فرزند

طبق قانون هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات فرزند خود را دارد . تعیین زمان و مکان ملاقات و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین پدر و مادر با دادگاه خانواده است. در ادامه با موضوع تعیین زمان ملاقات فرزند با مجله دلتا همراه باشید.

زمان ملاقات فرزند

هرکدام از والدین این حق را دارند که در فواصل معین با کودک خود ملاقات کنند و حتی مشکل اخلاقی مادر یا پدر هم باعث نمی‌شود از ملاقات وی با فرزند جلوگیری شود. در صورتی که میان پدر و مادر درباره مدت زمان ملاقات و نحوه آن توافق شده باشد، طبق همان توافق عمل می‌شود. اما در صورت توافق نشدن، دادگاه در حکم خود مدت ملاقات و نحوه آن را برای کسی که حق حضانت ندارد، مشخص می‌کند. معمولاً دادگاه‌ خانواده یک یا دو روز از آخر هفته را به این امر اختصاص می‌دهند و گفته می‌شود ملاقات بیش از این مقدار با شخصی که حضانت را به عهده ندارد، موجب اختلال در حضانت و دوگانگی در تربیت کودک می‌شود. اما سلب کلی حق ملاقات از پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست برخلاف قانون است و دادگاه نمی‌تواند حکم به آن بدهد. با این حال اگر ملاقات با پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست واقعاً برای مصلحت و منافع کودک مضر باشد، دادگاه می‌تواند مواعد ملاقات را طولانی‌تر کند. به طور مثال به جای هفته‎ای یک بار ، ماهی یک بار یا هر شش ماه یک بار تعیین کند یا ملاقات با حضور اشخاص ثالث باشد.

ملاقات فرزند
البته زمانی که ملاقات خطر جانی برای فرزند داشته و پدر یا مادر حالت خطرناک روانی داشته باشند، برای جلوگیری از صدمه به فرزند، می‌توان با حکم دادگاه مانع از دیدار یکی از والدین که دچار چنین مشکلی هستند، شد.

تعیین محل ملاقات فرزند

تعیین مکان ملاقات فرزند می تواند توافقی باشد و در صورت عدم توافق با تشخیص دادگاه است. برخی دادگاه‌ها نیز برای حل این مشکل، کلانتری را محل ملاقات قرار می‌دهند. در حالی که این اقدام به طفل آسیب روحی و روانی جدی وارد می کند و ترس و اضطراب ناشی از این ملاقات ها آرامش روحی او را در معرض خطرات جدی قرار می دهد. در قانون حمایت خانواده، قانون‌گذار به لزوم ایجاد امکانات مناسب برای ملاقات فرزندان طلاق با والدینشان تأکید می‌کند. بنابراین پیش‌بینی محل ملاقات فرزندان طلاق و حضانت با والدین آن‌ها، در محیطی فارغ از تنش و آسیب اقدامی است که قانون‌گذار در قانون حمایت خانواده مصوب ۹۱ و ماده ۶۸ آیین‌نامه اجرایی این قانون مصوب سال ۹۳ به آن توجه داشته است.

مدارک لازم برای دادخواست ملاقات فرزند

۱. کارت ملی
۲. شناسنامه،
۳. سند ازدواج یا طلاق نامه

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با حضانت فرزند مطلب “حضانت فرزند بعد از طلاق با کیست؟” را مطالعه کنید.


[ بازدید : 163 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

قرارداد رهن کامل

سه شنبه 13 اسفند 1398
16:17
مجله دلتا

این نوع اجاره به نفع مستاجر است چون دیگر نیاز به پرداخت ماهانه‌ مبلغی به عنوان اجاره ندارد و از طرفی در پایان قرارداد مبلغ رهن مجدداً به او برگردانده می‌شود. در واقع رهن کامل شبیه این است که پول را در بانک سرمایه‌گذاری کرده و سودِ پول را به موجر می‌دهید.

قرارداد رهن کامل

قرارداد رهن و اجاره املاک از جمله قراردادهای رایج و متداول و رهن کامل یکی از این گونه قرداد هاست . در مجله دلتا قرارداد رهن و قوانین و مقررات آن بررسی شده است. با ما همراه باشید.

رهن کامل چیست؟

گاهی اوقات صاحب‌خانه به دلایلی پول لازم است. اما از طرفی قصد فروش خانه‌ را ندارد. در این شرایط معمولا صاحب‌خانه‌ها مایلند ملک خود را رهن کامل اجاره دهند. رهن کامل خانه به نوعی اجاره گفته می‌شود که در آن مستاجر هنگام عقد قرارداد مبلغ زیادی را به عنوان رهن در اختیار موجر می‌گذارد و در عوض دیگر هر ماه اجاره‌ای پرداخت نمی‌کند. این مبلغ تا پایان قرارداد نزد موجر باقی می‌ماند و پس از پایان قرارداد به مستاجر برگردانده می‌شود.

مزایا و معایب رهن کامل

مزایا

۱. این نوع اجاره به نفع مستاجر است چون دیگر نیاز به پرداخت اجاره بها ماهانه‌ ندارد و از طرفی در انتهای قرارداد مبلغ رهن مجدداً به او برگردانده می‌شود. در واقع رهن کامل شبیه این است که پول را در بانک سرمایه‌گذاری کرده و سودِ پول را به موجر می‌دهید. با این تفاوت که تا پایان قرارداد اجازه ندارند اصل پول را دریافت کنند مگر در موارد خاصی که موجر و مستاجر اقدام به فسخ قرارداد می‌کنند.

۲. هنگام تخلیه خانه چون موجر باید تمام پول را که مبلغ قابل‌توجهی است به صورت نقد به مستاجر بپردازد و از آنجا که امکان دارد او پول را در این مدت خرج کرده و هنگام سررسیدِ قرارداد حساب وی خالی باشد، مستاجر می‌تواند بر سر تمدید قرارداد و میزان احتمالی افزایش مبلغ رهن با موجر مذاکره کند. در واقع در قراردادهای رهن کامل احتمال تمدید قرارداد بیش از قراردادهای اجاره‌ معمول است.

رهن کامل

معایب

۱. مشکل اصلی رهن کامل خانه اینجاست که اولا در بسیاری از اوقات مالکان تمایلی ندارند خانه را رهن کامل بدهند و اکثر خانه‌های اجاره‌ای بازار به صورت اجاره یا اجاره + رهن در دسترس است.

۲. مبلغ درخواستی مالکان برای رهن کامل گاهی اوقات بسیار بالا و غیر منطقی است که موجب می‌شود مستاجران قید رهن کامل را بزنند.

۳. در بعضی اوقات ممکن است مستاجر از شرایط خانه، همسایه‌ها و… راضی نباشد و بخواهد سر سال یا حتی زودتر خانه را تخلیه کند اما به دلیل اینکه صاحب‌خانه پول کامل رهن را نقدا ندارد شاید در پس گرفتن مبلغ رهن با مشکل مواجه شود. بنابراین پیش از عقد قرارداد رهن کامل بایستی از هر نظر خانه‌ موردنظر را بررسی شود، زیرا معمولا فسخ آن دردسرهای بیشتری نسبت به قراردادهای اجاره دارد.

عرف قیمت

قیمت مبلغ رهن را صاحب‌خانه تعیین می‌کند اما به این معنی نیست که وی بتواند مبلغی غیرمتعارف و خارج از عرف برای ملک در نظر بگیرد زیرا مبلغ رهن به عواملی همچون وضع بازار ملک، شرایط اقتصادی جامعه، نرخ سود بانکی و… بستگی دارد. بر اساس عرف کنونی بازار مسکن، رهن کامل خانه با توجه به مدت زمانی که از ساخت آن می‌گذرد بین یک ششم تا یک چهارم قیمت فروش خانه است. اگر خانه‌ نوساز باشد یک چهارم و هرچه که عمر خانه بیشتر باشد، این ضریب به یک ششم نزدیک می‌شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد مطلب “فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد” را مطالعه کنید.


برای مشاهده مطالب بیشتر از مجله حقوقی دلتا دیدن نمایید



[ بازدید : 166 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مطالبه مهریه از مادر شوهر

سه شنبه 13 اسفند 1398
16:05
مجله دلتا

برای مطالبه و گرفتن مهریه از مادرشوهر، ابتدا لازم است تا در صورت رسمی بودن سند از طریق اداره اجرای ثبت و یا دادگاه خانواده نسبت به مطالبه مهریه اقدام کرد.
مطالبه مهریه از مادر شوهر

گاهی برخی خانم ها به منظور اطمینان بیشتر از خانواده شوهر می‌خواهند که آن‌ها در عقدنامه خود را ضامن تعهدات شوهر از جمله مهریه معرفی کنند و این سند که جزء اسناد رسمی است قابل اجرا در خصوص افرادی است که ضامن شده‌اند. ضامن می‌تواند هر شخصی اعم از مادر شوهر و افراد دیگری باشد. در ادامه با موضوع شرایط مطالبه مهریه از مادر شوهر با مجله دلتا همراه باشید.

نحوه مطالبه مهریه از مادر شوهر

برای مطالبه مهریه از مادر شوهر، ابتدا لازم است تا در صورت رسمی بودن سند از طریق اداره اجرای ثبت و یا دادگاه خانواده نسبت به درخواست مهریه اقدام کرد. شایان ذکر است زن برای درخواست مهریه کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌تواند به شورای حل اختلاف مراجعه کند.

آیا در صورت فوت مادر شوهری که ضامن مهریه شده است ضمانت او منتفی می‌شود؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت در صورت فوت مادر شوهر، بدهی از ارث او برداشته می‌شود.

مطالبه مهریه

عدم پرداخت مهریه از سوی مادر شوهر

با درخواست مهریه از مادر همسر و عدم پرداخت مهریه و همچنین عدم اثبات اعسار از طرف وی ، زن می‌تواند بر اساس ماده ۳ نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، بازداشت ضامن تا زمان پرداخت مهریه را تقاضا کند.
اما توجه به این نکته ضروری است که دادخواست مطالبه مهریه از ضامن می‌تواند همزمان با مطالبه مهریه از بدهکار که در اینجا شوهر است به دادگاه خانواده مطرح شود و نیاز نیست تا عدم پرداخت مهریه توسط شوهر به اثبات برسد و سپس علیه ضامن (مادر شوهر) اقدام کرد.
در صورت مطالبه مهریه از مادر شوهر و پرداخت مهریه توسط وی، شوهر نسبت به ضامن مسئولیت دارد و مدیون می‌شود و ضامن در صورتی که با رضایت شوهر، مهریه را ضمانت کرده و بپردازد، می‌تواند برای وصول مبلغی که پرداخت کرده ، به شوهر یا بدهکار اصلی مراجعه کند.

اما اگر ضمانت پرداخت مهریه توسط ضامن بدون اجازه شوهر باشد که در واقع متعهد و بدهکار اصلی است، ضامن پس از پرداخت بدهی نمی‌تواند به شوهر، مراجعه کند.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با مطالبه مهریه از پدر شوهر مطلب “شرایط مطالبه مهریه از پدر شوهر” را مطالعه کنید.


[ بازدید : 164 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

استفاده از دفترچه درمانی دیگران جرم است

سه شنبه 13 اسفند 1398
15:52
مجله دلتا

بیمه شدگان تامین اجتماعی می توانند در مدت بستری در مراکز درمانی ، در صورت برخورد با برخی مشکلات در ارتباط با نحوه محاسبه هزینه ها و چگونگی ارائه خدمات تشخیصی و درمانی مورد تعهد سازمان، از مشاوره و راهنمایی ناظران بیمارستانی استفاده کنند.
استفاده از دفترچه درمانی فرد دیگر

افراد گاهی از دفترچه درمان شخص دیگر استفاده می‌کنند؛ باید در نظر داشت که این عمل طبق قانون جرم محسوب می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این جرم و مجازات آن در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

استفاده از دفترچه درمانی دیگران

استفاده از دفترچه درمانی فرد دیگر گاهی پیش می‌آید که افراد برای مراجعه به پزشک و مراکز درمانی از دفترچه بیمه افراد دیگری استفاده می‌کنند که البته طبق قانون استفاده از دفترچه بیمه افراد دیگر جرم محسوب می‌شود.
طبق قانون اوراق دفترچه درمانی در حکم اوراق بهادار و هرگونه دخل و تصرف یا سوء استفاده از آن‌ها مشمول مقررات جعل اسناد دولتی است و به همین دلیل فردی که اقدام به این کار کند مجرم است.
در ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی آمده است که هرگاه فردی در اسناد یا نوشته‌های غیر رسمی جعل و با علم به جعل از آن‌ها استفاده کند علاوه بر جبران خسارات به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا به ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

مجازات پزشک متخلف چیست؟

علاوه بر جرم استفاده از دفترچه درمانی فرد دیگر؛ در خصوص پزشک هم باید گفت اگر وی با علم و آگاهی از دفترچه فردی دیگر برای بیمار خود استفاده کند او هم مشمول مجازات خواهد شد. بر اساس قانون هر گاه فردی با توسل به عناوین و وسایل تقلبی از مزایای مقرر در قانون به نفع خود استفاده کند به پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده و در صورت تکرار آن به حبس از ۶۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.

کارشناسان ناظر بیمارستانی که نمایندگانی از سوی سازمان تامین اجتماعی هستند، به موجب اختیارات و وظایفی که بر عهده دارند، بر حسن اجرای قرارداد میان بیمارستان‌ها و دفاتر اسناد پزشکی نظارت کرده و با بررسی دفترچه‌های درمانی و تشخیص هویت بیماران، مانع سوءاستفاده احتمالی از دفترچه های تأمین درمان ویژه بیمه شدگان تأمین اجتماعی می شوند.


کارشناسان ناظر بیمارستانی در ساعات اداری به صورت مقیم یا سیار، در بیمارستان‌های طرف قرارداد با این سازمان حضور دارند و با ایفای نقش نظارتی و هدایتی، موجب آسان شدن روابط سازمان با بیمارستان‌های طرف قرارداد و بیماران بیمه شده می‌شوند.
به عنوان مثال با حضور بر بالین بیماران بیمه شده، ضمن رؤیت دفترچه درمانی و مطابقت آن با بیمار، طبق ضوابط، معرفی نامه صادر می کنند. معرفی نامه بیمارستانی در حکم تأیید استحقاق بیمه شده و تضمین احتساب هزینه‌های بیمارستانی مطابق قوانین و ضوابط سازمان تأمین اجتماعی است.
همچنین کارشناسان ناظر بیمارستانی، با بررسی و تأیید مواردی مانند نسخه دارویی گرانقیمت تا سقف ریالی مجاز، نسخه MRI و نیز لوازم پزشکی مورد استفاده بیمار، موجب حذف رفت وآمد اضافه بیماران به دفتر رسیدگی به اسناد پزشکی می شوند.
بر این اساس بیمه شدگان تامین اجتماعی می توانند در مدت بستری، در صورت برخورد با برخی مشکلات در ارتباط با نحوه محاسبه هزینه ها و چگونگی ارائه خدمات تشخیصی و درمانی مورد تعهد سازمان، از مشاوره و راهنمایی ناظران بیمارستانی استفاده کنند.
ناظران بیمارستانی نیز با بررسی پرونده بالینی بیماران و رسیدگی اولیه به صورت حساب هزینه درمان بیمه شدگان، ضمن نظارت بر چگونگی تنظیم صورتحساب ها و رعایت تعرفه های پزشکی، موجب تسریع روند پرداخت مطالبات بیمارستان ها می شوند.


[ بازدید : 162 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

قانون عقب‌نشینی ساختمان

سه شنبه 13 اسفند 1398
15:42
مجله دلتا

برای بسیاری اتفاق می‌افتد که ملکی را خریداری می‌کنند و هنگام سکونت یا اقدام به بازسازی، با نامه‌ها و اخطارهای شهرداری برای تخلیه ملک مواجه می‌شوند. برای جلوگیری از وقوع چنین مسائلی باید به نکاتی توجه داشته باشند.
عقب نشینی ساختمان

گاهی اوقات افراد هنگام تصمیم برای بازسازی بنا و مراجعه به شهرداری برای دریافت پروانه ساخت، با دستور عقب‌ نشینی ساختمان مواجه می‌شوند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که در نقشه‌های آینده شهرداری، تصمیم برای تعریض (پهن کردن) معابر آن منطقه وجود دارد. اما طرح تعریض هنوز به مرحله اجرا نشده است. این مسئله به خصوص درباره ملک‌هایی که در کوچه‌های باریک قرار دارند اتفاق می‌افتد. در این شرایط برای مالکان مسائل و مشکلاتی پیش خواهد آمد. ضمن اینکه برخی افراد اقدام به خرید ملک می‌کنند و پس از مدتی متوجه می‌شوند که آن منطقه در محدوده طرح‌های نوسازی شهرداری قرار دارد و به این ترتیب متحمل زیان‌های بسیاری می‌شوند. در مجله دلتا سعی شده قانون مربوط به عقب نشینی ساختمان به طور دقیق بررسی شود.

جبران خسارت عقب نشینی ساختمان

قانون به شهرداری اجازه می‌دهد طرح‌های نوسازی و بهینه‌سازی معابر را اجرا کند. این به این معنا است که افراد به ناچار باید با شهرداری همکاری کنند و آن مقدار از ملک را که لازم است، در اختیار طرح‌های عمرانی قرار دهند. اما برای پیشگیری از ضرر و زیان ناشی از عقب‌نشینی، باید به نکات زیر توجه شود.

۱.هنگامی که شهرداری به دلیل اجرای طرح‌های عمرانی مالکی را ناچار به تسلیم ملک خود کرده و یا به ملک خسارتی وارد می‌کند، ملزم به پرداخت هزینه خواهد شد.

۲. در صورت وارد شدن خسارت به ساختمان، کارشناسان میزان خسارت وارده را بررسی و مبلغی را تعیین می‌کنند و شهرداری موظف به پرداخت آن مبلغ خواهد بود.

۳. در مورد خسارت به زمین، یعنی مواقعی که شهرداری تمام یا بخشی از ملک را تصرف می‌کند، ارزش ملک به بهای یک سال قبل از ارزیابی در نظر گرفته می‌شود و به این ارزش شش درصد اضافه خواهد شد.

قوانین عقب نشینی ساختمان

۴. شهرداری برای مالکانی که با طرح‌های عمرانی همکاری می‌کنند و بخشی از ملک خود را برای اجرای این طرح‌ها از دست می‌دهند، مزایایی در نظر گرفته است.

۵. در برخی موارد و در صورت امکان، برای بازسازی ملکی که بخشی از آن تخریب شده است، جواز تراکم بیش از حد مجاز منطقه صادر خواهد شد.

برخی مواقع افراد از طرح‌های شهرداری مطلع می شوند و قبل از اجرای طرح‌ها، خود به تخریب و بازسازی بنا می‌پردازند. در واقع قبل از اینکه دستوری از جانب شهرداری صادر شده باشد، اقدام به عقب‌نشینی ملک می‌کنند؛ در این حالت شهرداری نه فقط وظیفه‌ای برای پرداخت غرامت ندارد، بلکه حتی مجبور به اعطای تسهیلات تراکم و تخفیف مالیاتی نیز نخواهد بود. البته ممکن است به دلیل اقدام داوطلبانۀ مالک برای نوسازی شهر و هماهنگی با طرح‌های شهرداری تسهیلاتی در نظر گرفته شود، اما اجبار قانونی در این خصوص وجود ندارد.

اطلاع رسانی لزوم عقب‌نشینی ساختمان

قبل از اینکه طرح‌های شهرداری به مرحله اجرا برسند، به مالکان اطلاع داده خواهد شد. اطلاعات مربوط به طرح‌های نوسازی، در نشریات عمومی اعلام می‌شود. به علاوه شهرداری برای همه مالکانی که تمام یا بخشی از ملک آن‌ها در محدوده طرح قرار گرفته است، نامه‌هایی ارسال می‌کند. از طریق این نامه‌ها افراد از جزئیات طرح، زمان شرکت در جلسات تعیین قیمت و زمان تخلیه آگاه می‌شوند. در برخی موارد مأموران شهرداری، شخصاً به محل مراجعه و با مالکان صحبت می‌کنند.

قواعد عقب نشینی ساختمان

خرید ملک دارای عقب نشینی

برای افراد بسیاری اتفاق می‌افتد که ملکی را خریداری می‌کنند و در زمان سکونت یا اقدام به بازسازی، با نامه‌ها و اخطارهای شهرداری برای تخلیه مواجه می‌شوند. برای جلوگیری از وقوع چنین مسائلی باید به نکات زیر توجه شود.

۱. لازم است قبل از خرید ملک به شهرداری منطقه‌ای که ملک در آنجا واقع شده مراجعه و اطلاعات لازم کسب شود.

۲. داشتن اطلاعاتی مانند کاربری پلاک (مسکونی یا تجاری-اداری)، عقب‌نشینی، متراژ دقیق و اضافه متراژ، تخلفات صورت‌ گرفته و وضعیت ملک در طرح‌های حال و آینده شهرداری، هنگام خرید بسیار مهم است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نحوه استعلام از شهرداری مطلب “استعلام شهرداری برای فروش ملک چه مدت اعتبار دارد؟” را مطالعه کنید.


[ بازدید : 164 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

وکالت بلاعزل بعد از فوت موکل

سه شنبه 13 اسفند 1398
15:20
مجله دلتا

در مواردی که بقا و پایداری عقد وکالت بعد از فوت موکل در وکالتنامه ذکر و بیان شود که وکالت بعد از فوت نیز باقی است، اما باز هم این شرط معتبر و قانونی نیست و وکالت بلاعزل باطل می‌شود. مگر در موارد خاصی که در ادامه توضیح داده شده است.

وکالت بلاعزل بعد از فوت

وکالت بلاعزل یکی از پایدارترین نوع وکالت است که موکل به وکیل وکالت می‌دهد و در وکالتنامه حق عزل وکیل را از خود ساقط می‌کند. اما سوالی که در خصوص وکالت بلاعزل پرسیده می‌شود این است که، آیا زمانی که موکل فوت کند هنوز وکیل اختیاراتی دارد؟ به همین منظور در این نوشتار به بررسی این موضوع و همچنین شرط بقای وکالت بعد از فوت موکل پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

وکالت بلاعزل بعد از فوت

طبق قانون مدنی وکالت بلاعزل در یکی از شرایط زیر باطل می‌شود.

۱.عزل موکل

۲.استعفای وکیل

۳.فوت یا جنون وکیل یا موکل

بنابراین با مرگ وکیل یا موکل، وکالت بلا عزل از بین می‌رود. البته در برخی موارد ممکن است تحت شرایطی وکالت مذکور بعد از فوت متوفی باقی بماند.

وکالت بلاعزل

شرط وکالت بعد از فوت موکل

حتی در مواردی که بقا و پایداری عقد وکالت بعد از فوت موکل در وکالتنامه ذکر و بیان شود که وکالت بعد از فوت نیز باقی است، اما باز هم این شرط معتبر و قانونی نیست و وکالت باطل می‌شود. اما در مواردی که خرید و فروش (عقد بیع) به صورت بلاعزل انجام ‌شود و موکل فوت کند، در این صورت وکالت باطل می‌شود ولی عقد بیع به قوت خود باقی است و وراث باید در دفترخانه حاضر شوند و مبیع را به نام فروشنده کنند. در صورت خودداری ورثه از حضور در دفترخانه و انتقال مبیع، خریدار باید در مراجع قضایی طرح دعوا کند. اصولا باید دانست که با وجود وکالت نامه بلاعزل حتی با فوت یا جنون هر یک از طرف‌ها، عقد وکالت باطل می شود ولی اگر موکل فوت کند، ورثه او قائم مقام تعهدات مورث خود خواهند بود و حقی که در موضوع وکالت به وجود آمده، با فوت یا جنون موکل از میان نمی‌رود و با اثبات آن، ورثه موکل باید آن را به ذی حق تادیه کنند و از طرف دیگر، با فوت یا جنون وکیل حق مزبور نیز به ورثه وی منتقل می‌شود.

مطلب پیشنهادی : برای آشنایی بیشتر با وکالت بلاعزل مطلب “وکالت بلاعزل چیست و ابطال آن چگونه است؟” را مطالعه کنید.


برای مشاهده مطالب بیشتر از مجله حقوقی دلتا دیدن نمایید



[ بازدید : 162 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

رفع سوء اثر از چک

چهارشنبه 7 اسفند 1398
13:11
مجله دلتا

یکی از اقداماتی که برای رفع سؤ اثر از چک باید اقدام شود، تامین موجودی است. در این موارد مشتری مقدار موجودی را که کم شده، به حساب جاری خود واریز می‌کند و وقتی از صاحب نفع چک مبلغ را دریافت کرد، بانک سوء اثر چک‌ را رفع می‌کند.
رفع سوء از اثر چک

رفع سوء اثر چک قوانین و مراحلی دارد و برای اینکه مشتری بتواند برای رفع سوء اثر چک افدام کند باید آن مراحل را طی کند. درمجله حقوقی دلتا قوانین و مراحل رفع سوء اثر از چک برگشتی ذکر شده است. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص با مجله دلتا همراه باشید.

درخواست رفع سوء اثر از چک برگشتی

مشتری برای از بین بردن سوءاثر از چک برگشتی باید مراحلی را طی کند که در ادامه به ترتیب توضیح داده شده است.
۱.تامین موجودی

۲.ارائه لاشه چک برگشتی

۳.ارائه رضایت نامه محضری ذی نفع به بانک

۴.واریز مبلغ چک به حساب جاری و مسدود کردن آن به مدت ۲۴ ماه

۵.ارائه حکم قضایی مبنی بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی

رفع سوء از اثر چک

تامین موجودی

در این موارد مشتری مقدار موجودی را که کم شده، به حساب جاری خود واریز می‌کند و وقتی از صاحب نفع چک مبلغ را دریافت کرد، بانک سوء اثر را رفع می‌کند.

ارائه لاشه چک برگشتی

مشتری لاشه چک برگشتی را به بانک تحویل می‌دهد و از بانک رسید دریافت می‌کند.

ارائه رضایت نامه محضری ذی نفع به بانک

در این مرحله شخص، به بانک رضایتنامه محضری می‌دهد که اگر لاشه چک برگشتی مفقود، دزدیده یا بسوزد یا به هر دلیل دیگر از بین برود، فرد ذینفع چک می‌تواند به دفترخانه‌های رسمی بانک مراجعه کند و رضایتنامه را بگیرد و چک خود را باطل کند.

واریز مبلغ چک به بانک و مسدود کردن آن

در این مرحله مبلغ چک به حساب جاری واریز و به مدت ۲۴ ماه مسدود می شود. چنانچه حساب جاری مسدود نشود، لاشه چک یا رضایتنامه محضری را ارائه کرد و اگر حساب جاری مسدود نشده باشد، مشتری می‌تواند معادل کسری موجودی را واریز کرده و درخواست مسدود شدن وجه را به مدت ۲۴ ماه ارائه دهد و بعد برای رفع سوء اثر چک را اقدام کند.

رفع سوء از اثر چک

ارائه حکم قضایی

در این مرحله حکم قضایی برای رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی ارائه می‌شود. اگر مشتری پس از برگشت چک در مدت ۱۰ روز به تامین کسری موجودی حساب کند یا رضایت نامه و یا لاشه چک را ارائه دهد، بانک باید اطلاعات لازم برای گواهی نامه عدم پرداخت را به سامانه بانک مرکزی بفرستد.

نکات مهم در خصوص رفع سوء اثر چک

۱. اطلاعات مربوط به گواهی‌نامه عدم پرداخت، پس از ده روز کاری از زمان برگشت چک به بانک مرکزی ارسال می‌شود.
۲. امکان دریافت فهرست کامل تعداد و مشخصات چک‌های برگشتی در شعبه مربوطه وجود دارد.
۳. نتیجه رفع سوء‌اثر از چک برگشتی پس از ده روز کاری از زمان انجام عملیات رفع سوء اثر در شعبه قابل پیگیری است.
۴. با توجه به تمرکز عملیات رفع سوء‌اثر چک برگشتی در شعب بانک، مراجعه متقاضیان به ادارات مرکزی بی‌نتیجه خواهد بود.

مطلب پیشنهادی : برای آشنایی بیشتر با صدور چک از حساب مسدود مطلب “صدور چک از حساب مسدود جرم است؟” را مطالعه کنید.


برچسب ها: قانون , مجله دلتا , چک ,
[ بازدید : 164 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

قرارداد پیش فروش و نکاتی که باید بدانیم

چهارشنبه 7 اسفند 1398
13:02
مجله دلتا

در هر معامله‌ای هنگام عقد قرارداد موردی که قرار است خریده یا فروخته شود به‌ صورت فیزیکی موجود است و تعهدات هر دو طرف مشخص ‌شده است. اما در قرارداد پیش‌فروش چون ملک مورد معامله هنوز موجود نیست همواره اختلافاتی بین خریدار و فروشنده به وجود می‌آید.
قرارداد پیش فروش

قرارداد پیش فروش از جمله موضوعات حقوقی است که همواره پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. علت این پیچیدگی در این است که مورد معامله به‌ صورت کامل وجود خارجی ندارد. همین امر می‌تواند باعث بوجود آمدن مشکلات بعدی در عقد قرارداد شود. در مجله دلتا ابعاد مختلف قرارداد پیش‌ فروش و تعهدات هر یک از خریدار و فروشنده بررسی شده است.

قرارداد پیش فروش آپارتمان

در هر معامله‌ای هنگام عقد قرارداد موردی که قرار است خریده یا فروخته شود به‌ صورت فیزیکی موجود است. اما در قرارداد پیش‌فروش چون ملک مورد معامله هنوز ساخته نشده همواره اختلافاتی بین خریدار و فروشنده به وجود می‌آید و پرونده‌های بسیاری در دادگاه در این زمینه تشکیل ‌می‌شود. هنگام تنظیم هر قرارداد پیش‌‌فروش باید همه شروط فروشنده و خریدار ملک موردنظر به ‌صورت کتبی ثبت‌ شده و به امضای دو طرف برسد. طبق قانون، فروشنده باید واحد ساختمانی با ویژگی‌هایی که در قرارداد پیش‌فروش تعیین شده، در زمین موردنظر به‌صورت آپارتمان احداث یا تکمیل کند و به خریدار تحویل دهد. این قرارداد می‌تواند قبل از ساخت و یا در مراحل ساخت تنظیم شود به‌ شرط آن‌ که تمام امکانات مورد توافق دو طرف در قرارداد قید شود. در قرارداد پیش‌فروش فروشنده صاحب‌ ملک است و همه مدارک شامل مدرک شناسایی خریدار و فروشنده، نشانی هر دو طرف قرارداد، مساحت و جزئیات زمین در متن قرارداد باید ذکر شود.

قرارداد پیش فروش آپارتمان

تعهدات در قرارداد پیش فروش

پرداخت مبلغ ملک و نحوه پرداخت آن از مهم‌ترین تعهدات خریدار است. پرداخت اقساطی مبلغ از توافقات بین خریدار و فروشنده در هر قرارداد پیش فروش است. بنابراین این نوع قرارداد را می‌توان قرارداد مشارکت هم نامید زیرا در این موارد مالک به دلیل عدم توان مالی ملک خود را برای پیش‌فروش می‌گذارد. در قرارداد پیش فروش به‌ شرط پرداخت به‌ موقع اقساط از سوی خریدار روند ساخت ملک با سرعت و به‌ موقع صورت می‌گیرد.

مراحل قانونی در قراردادهای پیش فروش

فرآیند قانونی قرارداد پیش فروش ملک، این است که بعد از گرفتن پروانه ساختمانی از شهرداری و دریافت شناسنامه ساختمان، فروشنده برای هر واحد با جزئیات کامل آگهی فروش درج می‌کند. همچنین باید کلیه مراحل قرارداد پیش فروش در دفتر اسناد رسمی انجام و ثبت شود. بنابراین طبق قانون اگر فروشنده قبل از تنظیم سند در دفاتر رسمی، اقدام به درج آگهی یا پیش‌فروش ملک کند، مجازاتی برابر با ۹۱ روز تا ۱ سال حبس یا ۲ تا ۴ برابر وجوه دریافتی جریمه می‌شود.
شایان ذکر است مهم‌ترین بحث قرارداد پیش فروش، مساله تاریخ تحویل ملک به خریدار است که اغلب به دلیل مشکلات ساخت‌وساز به تعویق افتاده و باعث بحث بین خریدار و فروشنده می‌شود.

پیش فروش آپارتمان

شرایط پرداخت پیش‌ فروش آپارتمان

در متن قرارداد پیش فروش باید زمان و نحوه پرداخت اقساط ذکر شده و هر دو طرف آن را امضا کنند. بهترین روش پرداخت مبلغ ملک در این قراردادها این است که با پیشرفت کار در هر مرحله خریدار مبلغ قسط مشخص‌ شده برای آن مرحله را پرداخت کند.

نکات مهم در قراردادهای پیش فروش

۱. سند مالکیت و مشخصات کامل فروشنده باید مشخص شود.
۲. تنظیم قرارداد پیش‌فروش باید در دفتر اسناد رسمی به ثبت برسد.
۳. فروشنده باید مجوز لازم برای درج آگهی فروش را از مراجع مربوطه دریافت کرده باشد.
۴. جزئیات کامل ملک شامل متراژ و موقعیت و …. باید به‌ صورت واضح در متن قرارداد ذکر شود.
۵. تاریخ دقیق تحویل و در نظر گرفتن جریمه در صورت عمل نکردن طرف‌ها به تعهدات خود مشخص شود.

مطلب پیشنهادی : برای آشنایی بیشتر با فسخ معامله به دلیل تاخیر در پرداخت مبلغ مطلب “فسخ معامله ملکی به علت تاخیر در پرداخت پول” را مطالعه کنید.

مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا....
[ بازدید : 157 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
مهم‌ترين و كاربردي‌ترين نكات حقوقي را در مجله دلتا بخوانيد.
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به Delta Law است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]